za rezervacijo nas kontaktirajte059 972 491

REDNE TRGATVE

Möttling – beli
motlingJe bela polsuha zvrst vina, ki je sestavljena iz štirih sort grozdja: Chardonnay, Sauvignon, Beli pinot in Sivi pinot. Vino je svetlo rumene barve z značilnim zelenkastim odtenkom. Vino ima prijetno sadno cvetico, ki spominja na jabolka, hruške in breskev. Odlikujeta ga poln in harmoničen okus, katerega zaokroži tudi nekaj gramov ostanka sladkorja. Je harmonično in polno, ima prijetno svežino ter gladek prijeten pookus.
Möttling je belo vino, ki odlično dopolnjuje jedi iz perutnine, teletine, začinjene ribje jedi, zelenjavo na žaru in sveže sire.

Ponudimo ga ohlajenega na 10 do 12 °C.

 

 

 

Möttling – rdeči
mot rdVino je rdeča suha zvrst sestavljena iz najboljših rdečih sort, ki rastejo v Beli krajini, Modra frankinja, Šentlovrenka in Modri pinot. Rdeča zvrst Möttling je pridelana po klasični maceraciji, ki je trajala 12 dni, nato pa je 20 mesecev zorela v lesenih hrastovih sodih in nato še tri mesece v steklenici. Je rubinasto rdeče barve. Vonj nas spominja na zrelo rdeče sadje: rdeči ribez, robide in češnje. Ima bogat, saden okus z zelo lepimi zrelimi tanini in z lepim pookusom. Vse te sorte združene v rdečo zvrst pričarajo v kozarcu uravnoteženost in harmonijo, s katero razkrivajo vso pestrost teritorija Bele krajine.
Priporočilo serviranja je pri temperaturi 16 °C in primerni hrani, jedem iz rdečega mesa, goveji biftek, divjačinski golaž , odojek in jagenjček na ražnju.

 

 

 

Laški rizling

LRGrozdje laškega rizlinga iz najboljših leg Bele krajine namenimo za steklenice 0,75 l. Vrhunsko kakovost vina z zaščitenim geografskim poreklom (ZGP) odlikujeta predvsem izjemno bogata sortno prepoznavna aroma ter sortno tipičen in izrazito suh okus. Prav je, da vino hranimo v hladnem prostoru. Z njim postrežemo, ko ima temperaturo med 10 in 12 °C. Vino Laški rizling je zelo primerno tudi kot aperitiv.

 

 

 

 

Chardonnay
CHARDChardonnay je visoko kakovostna bela vinska sorta, ki je tudi v Beli krajini našla svoj prostor. Mila klima in skrbno odbrano grozdje v vinogradu sta odlični izhodišči za vrhunsko kakovost vina. Izraznost sortnih karakteristik tako v vonju kakor tudi v okusu je zelo visoka. Bogat, harmoničen in suh okus vina daje veliko možnosti in kombinacij v kulinarični ponudbi Slovenije. Pomembno je, da vino uživamo primerno ohlajeno, najbolje med 10 in 12°C.

 

 

 

 

Sauvignon
SAUVSauvignon imenujemo tudi Muškatni silvanec. Že samo ime nam pove, da je vino muškatnih karakteristik. Bogastvo arome Sauvignona je zelo veliko in raznoliko. Včasih nas spominja na sveže pokošeno travo, včasih na zeleno papriko, odvisno od karakterja vinskega letnika. Malokdaj imamo priložnost okusiti Sauvignon iz Bele krajine. Pustimo se prijetno presenetiti in uživajmo ob kozarcu suhega Sauvignona iz Bele krajine. Vino postrežemo primerno ohlajeno, najbolje med 10 in 12 °C.

 

 

 

 

Rumeni muškat
RU_MAromatična vinska sorta rumeni muškat dosega v vinorodnem okolišu presenetljivo visoko kakovost. Največja odlika tega izjemnega vina je bogastvo tipičnega muškatnega vonja. Tudi okus, ki je poln, bogat in harmoničen, postreže z izrazitim tonom po muškatu. Odvisno od kakovosti vinskega letnika in grozdja se odločamo za vino z ostankom nepovretega sladkorja, ali pa pustimo, da sladkor povre do konca. Vino rumeni muškat postrežemo primerno ohlajeno, najbolje med 10 in 12 °C.

 

 

 

 

Modra frankinja

MOD_FRModra frankinja je rdeča sorta grozdja, ki v Beli krajini dosega najvišjo kakovost. Posebej odbrano grozdje modre frankinje predelamo ločeno, za doseganje najvišjih kakovosti vina. Za to vino sta izjemnega pomena čas trgatve in odbira grozdja v vinogradu. S skrbno načrtovanim in opravljenim tehnološkim postopkom od grozdja do steklenice ohranimo vse, kar je dala narava. Po večmesečnem dozorevanju vina v lesenih hrastovih sodih in nekaj mesečnem dozorevanju v steklenicah, je Modra frankinja nared, da se pokaže pred svojimi občudovalci. Iz grobega mladega vina nastane uglajeno, harmonično in bogato vino s primerno izraženimi tanini. Steklenice z Modro frankinjo hranimo v hladnejšem in temnem prostoru.

Modra frankinja se izjemno lepo poda k jedem kot so na ražnju pečen odojek ali jagenjček, mesu na žaru in suhomesnatim narezkom. Odlično se dopolnjuje z jedmi iz divjačinskega mesa ter raznimi gobami. Modra frankinja se zelo rada spogleduje tudi s pikantnejšimi siri. Pomembno je, da postrežemo s pravilno temperiranim vinom, najbolje med 16 in 18 °C.

 

Modra frankinja – Prestige

MOD_FR_PRNajkvalitetnejša med rdečimi vinskimi sortami v Beli krajini je modra frankinja. Skrbno odbrano grozdje v vinogradu ter zanesljiv tehnološki postopek predelave grozdja, dajeta odlično vrhunsko kakovost vina. Dolga maceracija drozge in večletno zorenje vina v lesenih hrastovih sodih samo še dodatno potrjujeta kakovost tega izjemnega vina. Tudi 12 mesečno zorenje vina v novih 225 l sodih, narejenih iz francoskega hrasta, obogati kraljestvo arom in okusa Modre frankinje. Primarne arome grozdja se delno prekrijejo z aromo posebej skrbno ožganega hrastovega lesa. Največja odlika Modre frankinje je v kombinaciji primarnih sortnih karakteristik in karakteristik pridobljenih z zorenjem v novih hrastovih sodih. Zaradi dolgega zorenja vina v sodih in steklenici je pomembno, da postrežemo s pravilno temperiranim vinom, najbolje med 16 in 18 °C.

 

 

 

Poet Romantic
POET ROMJe sladko aromatizirano vino na osnovi Modre frankinje, ki je pripravljeno na osnovi hišnega recepta, z dodanimi naravnimi sadnimi aromami in slajeno z grozdnim moštom. Barva je rubinasto rdeča, vonj pa spominja na zrelo rdeče sadje. Bogat okus Poeta nas očara s svojo mehkobo in prijetno sadnostjo. Ponudimo ga k raznim sladicam iz gozdnih sadežev, sliv in jagod. Postrežemo ga ohlajenega na 10 °C.
Nenazadnje pa ga lahko ponudimo kot digestiv na koncu druženja ob prijetnem kosilu ali večerji.

 

 

 

 

Portugalka – mlado vino
PORTUGPosebna sorta za posebno vino. Največja kakovost vina Portugalka je v tem, da izredno hitro dozori iz mladega mošta v mlado vino. S tehnološkim postopkom predelave grozdja in delno karbonsko maceracijo smo uspeli zdržati vse primarne karakteristike grozdja tudi v vinu. Že dober mesec po trgatvi vino natočimo v steklenice. Prav zaradi prijetnosti sadne arome in mehkega, gladkega in polnega okusa uvrščajo mnogi poznavalci vin prav Portugalko med najboljša mlada rdeča vina. Najbolje se poda k jesenskim dobrotam slovenske kuhinje, s pečenim kostanjem pa ji zanesljivo ni para. Zaradi mladosti vina je najbolje, da postrežemo mlado Portugalko ohlajeno na 13 do 14 °C .

 

 

 

 

Metliška suha penina
METL SUH PENMetliška penina je belo peneče vino, pridelano po tradicionalni klasični metodi sekundarnega alkoholnega vrenja v steklenicah. Osnovno vino je pridelano iz sort modrega pinota in belega pinota. Občudujemo lahko bogastvo igrivosti drobnih, kakor v verižice povezanih mehurčkov ogljikovega dioksida, ki se veselo dvigajo na površino vina v kozarcu. Harmonija med vonjem in okusom je popolna. Zaradi suhega okusa Metliške penine je le-ta primerna tudi za aperitiv. Nepogrešljiva je na začetku prijetnih praznovanj. Z Metliško penino postrežemo šele, ko smo jo ohladili na 6 do 8 °C.

 

 

 

 

Črna belokranjka
ČR BELOKRČrna Belokranjka je kot že ime pove rdeča suha penina. Je suha penina z izrazito prikupno sadno cvetico. Spominja na jagodičevje in gozdne sadeže, ki se prijetno dopolnjuje z igrivostjo drobnih, prefinjenih mehurčkov.
Je rubinasto rdeče barve, saj ji takšno osnovo daje Metliška črnina PTP ter izraža sortne lastnosti osnovnega vina, katere so v njem zastopane. Vonj drobnega rdečega sadja – jagode, maline, robide, ki se lepo zaznajo v prefinjeni aromi, s polnim telesom in prijetno mehke božajoče tanine.

 

 

 

 

Rose
ROSERose vino pridelujemo izključno iz rdečih sort vinske trte. Zaradi načina predelave grozdja je za vino Rose značilna sadna aroma in svež lahkoten okus. Žametna črnina da vinu prijetno aromo po gozdnih sadežih in njen vonj spominja predvsem na vonj malin. Modra frankinja prispeva k polnosti okusa Rose vina. Zaradi svežine in nekoliko višje kisline je Rose vino primerno predvsem za vroče poletne dni. Rose vino je izjemno hvaležno v kombinaciji s hrano, saj se lepo poda k večini obrokov hrane. Zelo pomembno je, da vino postrežemo primerno ohlajeno, najbolje med 8 in 10 °C.

 

 

 

 

Bela polsuha penina
BEL POLS PENMetliška penina je belo peneče polsuho vino, pridelano po tradicionalnem klasičnem postopku sekundarnega alkoholnega vrenja vina v steklenicah. Enoletno zorenje vina na kvasovkah, ter ugodno razmerje sort Modri Pinot in Beli Pinot ustvarjata prijetnost arome, bogastvo okusa, ter igrivost drobnih mehurčkov. Metliško penino uživamo ohlajeno na 6 – 8 stopinj C.

 

 

 

 

 

Rose polsuha penina
ROSE POLSUH PENIMetliška penina – Rose je peneče polsuho vino, pridelano po tradicionalnem klasičnem postopku sekundarnega alkoholnega vrenja vina v steklenicah. Enoletno zorenje vina na kvasovkah, ter ugodno razmerje sort Modra frankinja in Žametovka ustvarjata prijetnost arome, bogastvo okusa, ter igrivost drobnih mehurčkov. Metliško penino uživamo ohlajeno na 6 – 8 stopinj C.

 

 

 

 

 

Zdravica
ZDRAVICAZdravica je pridelana iz posebej odbrane modre frankinje, s podaljšano maceracijo drozge in nekaj mesečnim zorenjem v hrastovih sodih. Vino je močnejše rubinasto rdeče barve z vijoličnimi odtenki, krepkega telesa in polnega harmoničnega okusa. Zdravica vsebuje veliko antioksidantov, še posebej resferatrola, ki pozitivno vplivajo na zdravje. Resveratol znižuje splošno stopnjo holesterola in zvišuje blagodejno visoko lipoproteinsko gostoto (HDL), ki varuje srce. Hkrati pa preprečuje rakava obolenja, zato je zmerno uživanje Zdravice še posebej priporočljivo.

 

 

 

 

19. Poet Epic
POET EPICJe aromatizirano vino, ki je pripravljeno na osnovi bogate bele zvrsti, z dodanimi naravnimi sadnimi aromami in slajeno z grozdnim moštom. Epic je oranžno rumene barve odlikuje ga prijetna aroma citrusov – pomaranče in limone. Zelo lepo se poda v družbi sladic, ki so nekoliko slajše pa tudi kot aperitiv se lepo prileže. Rahla grenčica in prijetna sladkost vonja in okusa nas očarajo. Postrežemo ga ohlajenega na 10°C.
Poet Epic uživamo v prijetni družbi, saj je to poezija arome in okusa, ki nas prevzame ob okušanju te posebnosti.

 

 

 

 

Poet Boem
POET BOEMJe sladko aromatizirano vino na osnovi bogate bele zvrsti vina. Že ime pove, da je boem prava avantura, saj vemo, da ne mara kalupa, vezi in ustaljenih norm. Prav to opazimo pri boemu, ki je svojevrsten, samosvoj in poseben. Značilno zanj je, da je oplemeniten s sadno aromo in aromo mete, ki ga naredi svojevrstnega. Prijetna grenčica in aroma se dopolnjujeta v sladkem okusu in visoki vsebnosti alkohola, ki je 14,8 vol %. Postrežemo ga ohlajenega na 10°C.
Boem uživamo v prijetni družbi lahko kot aperitiv ali ob sladici ali pa kot digestiv po zahtevnem kosilu ali obilni večerji.